zajedničke operacije

U Belgiji razbijena mreža koja cijelu Europu opskrbljuje ectasyjem

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 20:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u Nizozemskoj i Belgiji privela desetke osoba u sklopu istrage o mreži koja opskrbljuje cijelu Europu sintetskim drogama, zahvaljujući laboratorijima u kojima se dnevno proizvodi do milijun tableta ecstasyja, objavile su belgijske vlasti.

Nizozemska i Belgija smatraju se najvećim proizvođačima sintetskih droga u svijetu, a droga koja se tamo proizvodi rasparčava se diljem Europe, navela je u priopćenju belgijska policija, prenosi Hina.

U zajedničkim operacija provedenim u utorak uhićeni su glavni protagonisti ove kriminalne mreže te ukupno više desetaka osoba uključenih u nju, dodaje se u priopćenju.

U Belgiji je policija najviše pažnje usmjerila na Liege, u kojemu je zaplijenila 300 tona kemijskih proizvoda potrebnih za proizvodnju sintetskih droga.

Istodobno je u Nizozemskoj otkriveno 16 laboratorija za proizvodnju droge te skladišta u kojima je pohranjivana. Navodi se da su laboratoriji imali mogućnosti proizvodnje više od milijuna tableta ecstasyja dnevno.

Više od pola tone konačnog proizvoda je zaplijenjeno u Nizozemskoj, u kojoj su, prema priopćenju, neki laboratoriji bili smješteni u rezidencijalnim zonama.

Kopirati
Drag cursor here to close