Ne izlazite iz kuće

U antiterorističkoj akciji na istoku Ukrajine ima mrtvih i ranjenih

Vijesti / Flash | 13. 04. 2014. u 08:42 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U antiterorističkoj operaciji koju su pokrenule snage proeuropske vlade u Ukrajini protiv naoružanih proruskih ustanika na istoku zemlje bilo je mrtvih i ranjenih s obje strane, izjavio je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

S naše strane je ubijen časnik sigurnosnih službi, napisao je Avakov na stranici Facebooka, spominjući i pet ranjenih među lojalistima. Među separatistima neodređeni je broj žrtava, dodao je ministar.

Akcija je pokrenuta protiv proruskih aktivista koji su jučer gotovo potpuno preuzeli nadzor nad Slavjanskom te zauzeli i policijsku zgradu u Donecku.

Postrojbe svih snaga u zemlji sudjeluju. Neka nam Bog pomogne, napisao je ministar na Facebooku kada je pokrenuta akcija.

Prenesite to svim civilima: neka napuste središte grada, ne izlaze iz svojih domova, neka se drže podalje od prozora, prenijela je ukrajinska novinska agencija Interfax Avakove riječi.

Poruke na različitim društvenim mrežama spominju pucnjavu u gradu sa 100.000 stanovnika, što zasad nije moguće neposredno potvrditi.

Sinoć je ministar Avakov osudio rusku agresiju nakon niza napada cijeli dan na zgrade snaga sigurnosti na ukrajinskom istoku koji graniči s Rusijom.

Ukrajinsko Vijeće sigurnosti okupilo se sinoć na trosatnom sastanku nakon napada na istoku, ali nakon završetka sastanka nije objavljena nijedna odluka.

Američki državni tajnik John Kerry izrazio je zabrinutost ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu da su napadi na istoku Ukrajine sinkronizirani slično kao i raniji napadi na istoku Ukrajine i poluotoku Krimu koji je pripojila Rusija.

Kopirati
Drag cursor here to close