Aktivnosti se nastavljaju

U akciji 'Koverta' SIPA uhitila još jednu osobu zbog korupcije

Vijesti / Flash | 24. 07. 2014. u 19:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Koverta", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bosanskog Petrovca uhitili jednu osobu.

U tijeku su pretresi objekata na dvije lokacije s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a navedene aktivnosti provode se po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužiteljstva USK-a.

Uhićena je osoba inicijala F.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 342. KZ FBiH 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelom iz člana 380. KZ FBiH "Primanje dara i drugih oblika koristi", kazennim djelom iz člana 383. KZ FBiH "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i kaznenim djelom iz člana 382. KZ FBiH "Protuzakonito posredovanje".

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, F.S. će biti predat na dalje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu USK-a.

Akcija "Koverta", u okviru koje su do sada uhićene tri osobe zbog organiziranog kriminala i koruptivnih kaznenih djela, te jedna osoba zbog pokušaja utjecaja na svjedoke, započeta je 9. srpnja ove godine.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close