Šverc

U akciji Joker uhićeno 14 osoba

Vijesti / Crna Kronika | 02. 09. 2014. u 08:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da se određena operativna saznanja u vezi sa akcijom 'Joker' u ovom trenutku ne mogu objaviti, jer je ona u toku, ali da je riječ o višemilijunskoj proračunskoj šteti izazvanoj krijumčarenjem cigareta.

Jovičić je rekao da MUP ovu akciju provodi sa Tužiteljstvom BiH i MUP-om Hrvatske i da je više osoba uhićeno u Hrvatskoj i Republici Srpskoj. "Do kraja dana bit će poznati i konkretni podaci, ali je sigurno riječ o višemilijunskoj šteti", rekao je Jovičić novinarima u Banja Luci.

Prema njegovim riječima, akcija je još jedan pokazatelj da MUP Republike Srpske veoma uspješno surađuje sa drugim policijama na regionalnom nivou. Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhitili su danas 14 osoba na području Banja Luke, Laktaša i Gradiške zbog sumnje da su iz BiH u Hrvatsku krijumčarili cigarete vrijedne oko 1.200.000 KM.

Pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije MUP-a u suradnji sa policijskim službenicima CJB Banja Luka izvršili su pretrese na 21 lokaciji na području Banja Luke, Gradiške i Laktaša.

Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima bit će podnesen protiv 22 osobe, jer su sedmorica državljani Hrvatske koje je slobode lišio MUP te zemlje.

Kako ATV neslužbeno saznaje uhićeni su Milan Vujičić, Petar Lekić, Radovan Erak, Milovan Erak, Radenko Topić, Dragan Popovac, Vlado Raca, Nermin Delalić, Radovan Kezija, Čedo Popović, Zoran Popović, Bojan Popović, Ostoja Trkulja, Igor Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close