traženje i evakuacija

U akciji izvlačenja automobila sudjelovalo 25 pripadnika GSS u BiH, ISS i HGSS Mostar

Vijesti / Crna Kronika | 20. 12. 2015. u 07:38 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prometnoj nezgodi u mjestu Bijela sjeverno od Mostara, na magistralnom putu M-17, vozilo u kojem se nalazilo petero mladih studenata iz R.Hrvatske, sletjelo je u jezero Salakovac, priopćeno je iz Civilne zaštite. Jedan mladić se spasio tako što je isplivao iz Neretve. Preživjeli je smješten u SKB Mostar na odjel neurokirurgije i izvan je životne opasnosti, potvrđeno je u subotu za Bljesak.info.

Danasnja akcija zavrsena je nesto prije 20h kada je izvuceno vozilo iz Neretve u Bijeloj gdje je u automobilskoj nesreci...

Posted by HGSS - Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja on Saturday, December 19, 2015

 

Dvadeset i pet pripadnika GSS u BiH, ISS Mostar i HGSS Mostar sudjelovali su u akciji traženja i evakuacije unesrećenih iz jezera Salakovac. U ronilačkom dijelu akcije sudjelovali su pripadnici kluba 'Explorer' iz Mostara. Akcija je bila vrlo složena i trajala je 6 sati.

Danasnja akcija okoncana je izvlacenjem vozila u kojem su se nalazila tri unesrecena. Tijelo cetvrtog unesrecenog se...

Posted by ISS-Interventna Spasilačka Služba Mostar on Saturday, December 19, 2015

 

Oko 19:10 sati izvučeno je vozilo 'Škoda' u kome su se nalazila tijela troje nastradalih studenata dok se traga za nastradalim četvrtim. Pronađena su dva ženska tijela i jedno muško. U ovoj nezgodi smrtno je stradao vozač Vjekoslav Božanović, te putnici u vozilu Antonija Šarić /1993/, Tena Vračević /1996/, Domagoj Roso /1995/ dok je lakše tjelesne povrede zadobio Stjepan Bošković /1994/, svi državljani Republike Hrvatske. Iz jezera Salakovac su izvađena tijela Antonije Šarić, Tene Vračević i Domagoja Rose, dok tijelo Vjekoslava Božanovića za sada nije pronađeno, potraga se nastavlja u nedjelju oko 10:00 sati, priopćeno je iz Civilne zaštite.

''Nakon što je vozilo izvučeno uz pomoć dizalice, a nakon njegova rezanja moglo se pristupiti nastradalima, tek tada je uutvrđeno kako jedno tijelo nedostaje'', izjavio je za Fenu Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

Tijela troje studenata tijekom večeri su prebačena u mostarsku mrtvačnicu na Bijelom Brijegu.

Automobil Škoda Fabia, koji se nalazio na dubini od 15 do 17 metara, izvučen je posebnom dizalicom u 19.07 sati, a nakon toga promet je na magistralnoj cesti u potpunosti obustavljen. Samo zvlačenje automobila je trajalo dva sata.

Stradali su bili studenti Sveučilišta u Mostaru i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić je subotu izrazila duboku sućut obiteljima nastradalih te istaknula kako se radi o velikom gubitku za Sveučilište u Mostaru.

''Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente'', stoji u izjavi rektorice Ostojić.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru također je uputio sućut obiteljima nastradalih te je u kampusu Sveučilišta tijekom večeri organizirao odavanje počasti i paljenje svijeća za nastradale kolege. Odazvalo se više stotina studenata, ali i ostalih građana Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close