Jasmin Kreso

Tvrdi kako su mu namjestili pljačku i da su ga maltretirali u policiji

Vijesti / Crna Kronika | 09. 10. 2015. u 09:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što su iz mostarske policije poslali priopćenje u kojem su naveli kako je Jasmin Kreso iz Mostara, osumnjičen da je zajedno s Đenanom Serdarevićem počinio nedavnu pljačku radnice kladionice 'Premier' usred Mostara, Kreso je jučer izjavio kako to nije istina, već da mu smještaju iz policije.

Podsjetimo, radnica kladionice ''Premier'' Sanela B. je opljačkana 29. rujna u naselju Čekrk, a policija tvrdi kako su istragom utvrdili da ju je Kreso zajedno sa Serdarevićem napao dok se vraćala s posla, da ju je uhvatio za ruku, pucao dvaput u zrak iz puške i oteo joj torbu s 900 maraka.

''Objasnit ću vam kako je sve počelo, moja djevojka, izgleda da je sada i bivša, radila je zajedno s opljačkanom Sanelom, ali se nisu slagale. I Sanela, kada je opljačkana, ona je policiji rekla kako sam samo ja mogao znati da ona nosi novce, budući da sam svoju djevojku svaki dan, sedam mjeseci vozio s posla. Mislim, to da ona nosi novce, to svatko zna tko god živi ondje", rekao je Kreso.

On tvrdi kako su se policajci okomili na njega samo zbog te izjave radnice. Ipak, u policiji su rekli kako je jedan taksist vidio kako je Sanela opljačkana na ulici, te kako je taj taksist u svom automobilu pratio Renault s pljačkašima, te da je prepoznao Kresu kada je stigao pljačkaše u Koloniji gdje su mu oni prijetili puškom.

Kreso tvrdi da taksist nikako nije mogao prepoznati pljačkaše, već da ga je jedan inspektor nepravedno izdvojio pri prepoznavanju.

''Ja sam pitao gdje me je to navodno prepoznao i rekli su mi da me je prepoznao u Koloniji na onoj kocki tamo. Pa tamo je noću takav mrak, treba čovjeku doći na 20 cm da ga prepoznaš, a on je navodno mene prepoznao iz svog taksija, kao navodno ja sam na njega repetirao pušku i on me prepoznao", objašnjava Kreso.

Kaže kako je policija napravila niz proceduralnih grešaka i da ga je jedan inspektor izdvojio pri prepoznavanju.

''Znači na prepoznavanju, ono se vrši tako da ulazi 6-7 osoba s brojevima i osoba koja prepoznaje kaže je li prepoznala ikoga ili nije. Oni su ovdje prvo mene uveli, inspektor mi stavio kapu na glavu i stavio mi je broj 2 u ruke. Ja sam se nasmijao kad mi je kapu stavio, smiješna je neka bila kapa, s prorezima. On mi je tada rekao; 'Ja ću se zadnji smijati'. Držao me tu dvije tri-minute samog u prostoriji, automatski insinuirajući osobi koja prepoznaje da sam ja okrivljenik, da bi tek dvije-tri minute kasnije uveo ostalih 5-6 ljudi.

Svaki odvjetnik će na sudu pobiti to prepoznavanje", dodaje Kreso, koji je najavio tužbe i žalbe, govoreći da mu u policiji nisu dali jesti, da mu nisu dali da zove odvjetnika, a rekao je kako su drugog osumnjičenog, Đenana Serdarevića čak tukli i lomili namještaj s njime.

Naveo je kako on osobno ima i alibi jer je u vrijeme pljačke bio u jednom hotelu, da je to rekao policiji, ali da oni nisu htjeli provjeriti snimke videonadzora, već su podnijeli prijavu protiv njega.

Kopirati
Drag cursor here to close