nevrijeme

Tuzla nakon nevremena: Šteta na vozilima i objektima, nije bilo ozlijeđenih

Vijesti / Flash | 15. 06. 2015. u 07:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon elementarne nepogode i velikog olujnog vremena koje je u nedjelju u poslijepodnevnim satima zahvatilo Tuzlu i okolinu, situacija se počela normalizirati. Spasilačke ekipe su na terenu, a Gradski tožer civilne zaštite pravi izvještaj o šteti. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanske županije potvrdili su da nije bilo ozlijeđenih.

"Ozlijeđenih osoba nije bilo, ali je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Kolege su izvršile uviđaj i zadokumentirale te događaje", izjavio je dežurni operativni.

Oko 18 sati obilne kišne padavine i led za svega nekoliko minuta potopili su tuzlanske ulice, a snažan vjetar lomio je grane, nosio suncobrane i stolice iz kafića u ljetnim baštama, te uništavao reklamne panoe.U zgradi "Toranj" vjetar je iščupao plastičnu lamperiju sa krova. Grmljavina i pljusak trajali su oko sat vremena. Veliki broj parkirališta i prometnica i dalje je pod vodom, a kretanje je i dalje nemoguće iz pravca južne magistrale ka Elektro Tuzli.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, izjavio je za Anadoliju da sa suradnicima obilazi teren i snima stanje.

"Grad se za kratko vrijeme našao pod vodom usljed velikih količina vode koje slivnici nisu mogli primiti. Led je trgao krošnje drveća, pa na ulicama ima mnogo lišća. Ono što možemo primijetiti jeste da je kiša stala, te da opada razina vode na ulicama i u rijekama Jala i Solina", rekao je Imamović, dodajući da se čeka kompletiranje izvještaja Civilne zaštite Grada Tuzle.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla kazali su da su angažirane sve vatrogasne ekipe.

Kopirati
Drag cursor here to close