Mjere zabrane

Tužiteljstvo traži mjere pritvora i mjere zabrane za uhićene u akciji Kolt

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 15:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora kojim su obuhvaćeni Milan Radovanović, rođen 1979. u Travniku, Siniša Straživuk, rođen 1968. u Banja Luci i Josip Skoko, rođen 1986. u Požegi.

Prema navedenim osumnjičenim izrečene su mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bijega, zbog osnovanog straha da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za kazneni postupak, te izvršili utjecaj na svjedoke i sudionike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Nakon ispitivanja svih osumnjičenih, postupajući tužitelj će uputiti prijedlog za određivanje mjera zabrane za preostale osumnjičene, koje između ostalog, predviđaju zabranu napuštanja boravišta, kao i zabranu sastajanja s osumnjičenima u predmetu.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH zbog organiziranog kriminala, u vezi s kaznenim djelima porezne utaje, zloupotrebe ovlaštenja u gospodarstvu i obmanjivanja kupaca, a radi pribavljanja protupravne imovinske koristi članovima organizirane kriminalne grupe i nanošenja štete proračunu BiH u velikim iznosima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, akciju ''Kolt'' u kojoj su spomenuti uhićeni obavio je MUP RS-a. Izvršeno je više pretresa stambenih i poslovnih objekata prijavljenih osoba, te su privremeno oduzeti dokumenti i računalna oprema.

O realizaciji ovih aktivnosti obaviještena je Uprava za neizravno oporezivanje i Republička uprava za inspekcijske poslove (Inspektorat Republike Srpske) koji su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na šest benzinskih crpki, na kojima je utvrđeno da se bazno ulje prodavalo kao eurodizel.

Tijekom istrage pripadnici MUP-a Republike Srpske su utvrdili da su se te nezakonite radnje vršile na benzinskim crpkama u Kozarcu, Modriči, Zenici, Zvorniku, Milićima i u Gradiškoj (Mašićima).

Kopirati
Drag cursor here to close