Pravna sredstva

Tužiteljstvo BiH vratilo Kantonalnom tužiteljstvu predmet koji se odnosi na obitelj Sefera Halilović

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 13:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon predmeta ''Leutar'', Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u fazi prijave vratilo Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu i predmet koji se odnosi na atentat na obitelji Sefera Halilovića tijekom rata u Sarajevu, koji je tom tužiteljstvu na njihovo traženje dostavljen u maju 2013.godine zajedno s predmetima koji se odnose na ubojstvo Nedžada Ugljena i ''Vojnu jedinicu Ševe''.

Ovi predmeti su bili dostavljeni Tužiteljstvu BiH zbog istrage protiv više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice.

Međutim, svi predmeti su vraćeni Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu, jer je, kako je navedeno u dopisu, Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH donio odluku da je predmet tih događanja u nadležnosti Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu, s obzirom da se svi ovi predmeti nalaze u fazi prijave (istraga nije otvorena), nema na raspolaganju nijedno pravno sredstvo kojim bi zatražilo od suda odluku koje je tužiteljstvo stvarno nadležno za postupanje u ovim predmetima.

Naime, odluku o nadležnosti može donijeti samo sud.

Kopirati
Drag cursor here to close