Susret s Čovićem

Turski veleposlanik na odlasku: Napravili ste značajan napredak

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 12:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je u Mostaru u oproštajni posjet veleposlanika Republike Turske u BiH Cihada Erginaya.

Na početku susreta sugovornici su se usuglasili da su odnosi dviju zemalja izuzetno dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, ali da postoji prostor za poboljšanje suradnje, posebice na gospodarskom polju, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Čović je upoznao veleposlanika Erginaya s trenutnim političkim stanjem u Bosni i Hercegovini, aktivnostima s ciljem dobivanja kandidacijskog statusa u EU do kraja 2017. godine, te euroatlantskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, kao temeljima vanjske politike Bosne i Hercegovine u narednom razdoblju.

Veleposlanik Erginay je istaknuo značajan napredak koji je Bosna i Hercegovina napravila u posljednje dvije godine, te kako će Turska i dalje biti važan partner na njezinom putu u EU i NATO.

Zahvalio je Čoviću i njegovom uredu, na vrlo uspješnoj i prijateljskoj suradnji u proteklom vremenu, i izrazio nadu da će izgrađeni odnosi ostati na toj razini u budućnosti.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je na kraju susreta zahvalio veleposlaniku Erginayu na nadasve korektnoj suradnji tijekom njegova mandata u BiH, te mu zaželio mnogo uspjeha u nastavku diplomatske karijere, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close