Pooštrene naredbe

Trump protjeruje iz SAD 11 milijuna nelegalnih migranata

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 19:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko Ministarstvo za domovinsku sigurnost objavilo je nove pooštrene naredbe, koje predstavljaju početak šire akcije protiv nelegalnih imigranata.

Time će biti obuhvaćeno skoro 11 milijuna stranaca bez dokumenata.

U dva memoranduma, koje je potpisao ministar John Kelly, nalaže se graničnoj patroli i imigracijskim dužnosnicama da u najkraćem mogućem roku deportiraju sve nelegalne imigrante, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom kada su u pitanju djeca, navodi AFP.

Reuters ističe da te smjernice predstavljaju plan za implementaciju izvršnih naredbi o graničnoj sigurnost i migracijama, koje je Trump potpisao 25. siječnja.

Kako objašnjava Reuters, u smjernicama ministarstva navodi se da će administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa ostaviti zaštitne odredbe za imigrante koji su nelegalno ušli u SAD kao djeca, ali se to neće odnositi na sve ostale ilegalne imigrante.

Dužnosnici ministarstva, koji nisu željeli da budu imenovani, rekli su novinarima da iako bi svaki imigrant koji nelegalno boravi u zemlji mogao da bude deportiran, ali da će prioritet biti oni koji predstavljaju prijetnju.

U pitanju su osobe koje su nedavno ušle u zemlju, osuđeni zločinci i osobe protiv kojih je podignuta optužnica za neki zločin, ali još nisu osuđene.

Kopirati
Drag cursor here to close