Stalne smjene kadrova

Trump: Nema kaosa u Bijeloj kući

Vijesti / Flash | 31. 07. 2017. u 14:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da nema kaosa u Bijeloj kući, i pored činjenice da je novi šef ureda ušao u Ovalni ured zahvaćen krizom.

Umirovljeni general John Kelly, nekadašnji ministar domovinske sigurnosti, u ponedjeljak je preuzeo dužnost od smijenjenog Reincea Priebusa, unoseći svoje vojno iskustvo u administraciju opterećenu blokadom zakona, žestokim unutrašnjim sukobima i nizom istraga dužnosnika Bijele kuće.

Iako se Trump nada obratu, on je ipak na Twitteru odbacio kritike svoje administracije.

''Najviša vrijednost dionica ikada, najbolje ekonomske brojke u posljednjim godinama, najniža nezaposlenost u 17 godina, rast plaća, sigurnost na granicama, da budemo jasni: nema kaosa u Bijeloj kući!'', navodi Trump na svom Twitter nalogu.

Kellyjev uspjeh u kaotičnoj Bijeloj kući ovisit će od toga koliko mu se ovlasti pruži i da li će Trumpovi suprotstavljeni savjetnici ostaviti postrani međusobna rivalstva da bi zajednički radili. Također je nejasno da li će novi šef ureda imati bilo kakav utjecaj na Trumpovo opsesivno korištenje društvenih mreža.

Bivši menadžer Trumpove predizborne kampanje Cory Lewandowski, koji je smijenjen iz Trumpovog stožera u lipnju prošle godine, izjavio je za program “Meet the Press” TV mreže NBC da očekuje da će Kelly "obnoviti red među osobljem", ali je također naglasio da je malo vjerojatno da će Trump, promijeniti svoj stil.

''Želim reći da dopustite Trumpu da bude Trump. To je ono što ga je učinilo uspješnim tijekom posljednjih 30 godina i to je ono za što je glasovao američki narod. I svatko tko misli da će promijeniti Donalda Trumpa ne poznaje Donalda Trumpa'', izjavio je Lewandowski.

Kelly započinje s radom u Bijeloj kući nakon burnog tjedna obilježenog prozaičnim tiradama novog direktora komunikacija Bijele kuće, Trumpovih kontinuiranih napada na svog državnog tužitelja i propalih napora republikanaca u Bijeloj kući da reformiraju zakon o zdravstvenoj zaštiti, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close