Madeleine Albright

Trump kao predsjednik bio bi 'poklon' Putinu

Vijesti / Flash | 27. 07. 2016. u 09:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša američka državna tajnica Medeleine Albright izjavila je da bi pobjeda republikanskog kandidata za predsjednika SAD Donalda Trumpa bila 'poklon' za ruskog predsjednika Vladimira Putina.

''Pobjeda Trumpa na izborima u studenom bila bi poklon Vladimiru Putinu i, obzirom da smo saznali o nedavnim ruskim potezima (navodna umiješanost Rusije u hakiranje elektronske pošte Nacionalnog odbora Demokratske stranke), Putinu bi bilo drago da Trump pobjedi. A to bi trebalo brinuti svakog Amerikanca“, rekla je Albright obrac´ajuc´i se okupljenima na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke.

Web portal Wikileaks objavio je 22. srpnja gotovo 20.000 e-mailova Nacionalnog odbora demokrata. Kampanja kandidata demokrata za predsjednika SAD Hillary Clinton priopćila je da bi ruski hakeri mogli stajati iza tog curenja informacija, kako bi pomogli republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu u trci za predsjednika. Trump je ismijao kampanju Hillary Clinton zbog tih optužbi.

U utorak je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio optužbe o ruskoj umiješanosti u cyber-napad na demokrate kao „apsurdan“ i rekao da je to pokušaj da se „manično upotrebi“ pitanje Rusije u američkog izbornoj kampanji.

Cyber-napad je objavljen na dan otvaranja Konvencije demokrata, kada je „Wikileaks“ objavio oko 20.000 e-mailova Demokratske stranke koji sugeriraju da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanje senatora iz Vermonta, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close