Zabrana migranata

Trump: Ako se nešto dogodi, krivite suca i pravosudni sustav

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 07:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump smatra opasnom odluku pravosuđa o njegovoj uredbi o migrantima po kojoj građani sedam većinski muslimanskih zemalja - na koje se odnosi sporni tekst - mogu nastaviti ulaziti u Sjedinjene Države.

"Ne mogu vjerovati da sudac stavlja našu zemlju u takvu opasnost. Ako se nešto dogodi, krivite njega i pravosudni sustav", napisao je Trump na Twitteru.

"Dao sam instrukcije ministarstvu unutarnje sigurnosti da kontrolira sve osobe koje dolaze u našu zemlju vrlo pažljivo. Sudovi čine zadatak posebno teškim", stoji u drugoj poruci.

On je aludirao na odluku Apelacijskog suda koji je odbacio zahtjev njegove administracije da hitno bude ponovo stavljena na snagu njegova uredba o zabrani ulaska u SAD za izbjeglice i državljane sedam pretežno muslimanskih zemlja.

Trump je na Twitteru imao i poruku u vezi u vezi sa odlukom Jamesa Robarta, okružnog suca u Seattleu, u državi Washington koji je u petak stopirao primjenu te izvršne uredbe i kojeg je novi šef Bijele kuće jučer nazvao "takozvanim sucem".

"Jednostavno ne možete vjerovati da bi sudac mogao dovesti našu zemlju u takvu opasnost. Ukoliko se nešto dogodi, krivite njega i sudski sustav. Ljudi pristižu u gomilama. Loše!", napisao je Trump u jednom od tri twitta koja su se očigledno odnosila na Robarta.

Trump je suca optužio i da je SAD otvorio "potencijalnim teroristima" i "mnogim veoma lošim i opasnim ljudima", koji su po Trumpu zbog toga "veoma sretni".

Kopirati
Drag cursor here to close