Akcija Budućnost

Triglav demantira uhićenje direktora

Vijesti / Flash | 17. 03. 2017. u 13:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povodom natpisa pojedinih medija objavljenih dana 16.3.2017. godine o akciji policijskih službenika provedenoj u Bihaću, Triglav Osiguranje obavještava javnost, da su u spomenutim natpisima i člancima, navedene netočne informacije vezane za društvo Triglav Osiguranje. Naime, medijski naslovi, a u nekima i sam sadržaj, navodi da je u akciji lišen slobode direktor Podružnice Društva'', navodi se u reagiranju Osiguranja na vijest o policijskoj akciji kodnog naziva Budućnost.

Naime, objavljeno je kako je među uhićenima, koji su osumnjičeni za prevare prilikom ispisivanja prometnih kazni, i direktor Triglav osiguranja Miroslav Tomić.

''Triglav Osiguranje obavještava javnost da je netočna tvrdnja o lišavanju slobode navedene osobe. Nadalje, navodna krivična djela drugih osoba, kako je navedeno u medijima, ne mogu se dovesti u vezu s Društvom, niti osnovnom djelatnošću Društva'', navedeno je.

Podsjećamo, na području Bihaća policijski službenici Sektora kriminalističke policije provode akciju u kojoj su uhićene četiri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela Zloupotreba položaja i ovlasti, Primanje dara i drugih oblika koristi i Davanja dara i drugih oblika koristi.

Prema izvorima Žurnala koji su uključeni u istragu, sve je rađeno tako što bi policijski službenik izdao prometnu kaznu, a potom bi u osiguravajućem društvu promijenili datum dospijeća kazne.

Na primjer, umjesto 2017. godina, na nalogu bi napisali 2117. godinu, što bi značilo da se dospijeće kazne moglo očekivati tek za 100 godina. S obzirom da software kazne briše već nakon dvije godine, u praksi je to značilo da kazna praktično i ne postoji. Svi uključeni u prevaru, primali su mito za svoje usluge.

Kopirati
Drag cursor here to close