Aktivnosti na terenu

Tri osobe privedene zbog silovanja i krađe

Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2014. u 10:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 1.7.2014. godine u 10:30 sati lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, Š. B. (1995.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Policija Brčko Distrikta i Osnovni sud Brčko zbog kaznenih djela 'silovanje' i 'otuđenje tuđe stvari'.

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Berlina. Š. B. je predan službenicima Sudske policije Brčko Distrikta.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 1.7.2014. godine u 15:50 sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Gradiška lišili slobode državljanina Republike Srbije, J. Z. (1981.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Banja Luka zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Osoba je predana službenicima Sudske policije Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su 2.7.2014. godine u 6:30 sati lišili slobode državljanina BiH, B. M. (1978.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog kaznenog djela 'krađa'.

Osoba je kontrolirana u autobusu koji se prometovao na relaciji Berlin – Tuzla na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. B. M. je predan službenicima Sudske policije Okružnog centra Bijeljina, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close