Crnadak

Trebinje će ugostiti diplomate i razgovor o Europi

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 09:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovao je u Rimu na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana (WB6), na kojem su na poziv talijanskog ministra vanjskih poslova Angelina Alfana učestvovali šefovi diplomacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Glavne teme sastanka bile su priprema za predstojeći summit zemalja zapadnog Balkana u Trstu, budućnost Berlinskog procesa i nastavak razvoja regionalnih odnosa na prostoru zapadnog Balkana, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministri su zaključili da je 4. summit o zapadnom Balkanu, koji će biti održan u Trstu, izuzetno važan jer će se definitivno potvrditi sigurna europska budućnost regije, te se očekuje konkretan napredak na polju daljeg europskog, transportnog i energetskog povezivanja regije.

Sljedeći sastanak ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana bit će održan nakon Summita u Trstu, s ciljem što brže implementacije dogovorenih zaključaka. Domaćin sljedećeg sastanka će biti ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, a planirano je da se održi u Trebinju tijekom rujna ili listopada tekuće godine.

Tijekom sinoćnjeg sastanka u Rimu, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je poručio da je za Bosni i Hercegovinu Berlinski proces veoma važan i da je to jedna od najuspješnijih i najefikasnijih regionalnih inicijativa s aspekta pozitivnih efekata na proces europskih integracija BiH.

''Samo jačanjem naših ekonomija, snažnijom borbom protiv korupcije i trajnim mirom u regiji možemo zaustaviti odlazak mladih ljudi i osigurati sigurnu budućnost za sljedeće generacije. Sve to se osigurava nastavkom reformi i konačnim članstvom u Europskoj uniji i zato trebamo sve kapacitete staviti u funkciju što bržeg procesa europskih integracija'', poručio je bh. ministar vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close