Dodik

Traži se način da ruski novac dođe u Srpsku

Vijesti / Flash | 21. 06. 2015. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas kako Ruska Federacija, iako pod sankcijama, nije odustala od toga da financijski pomogne Republici Srpskoj i istaknuo kako još treba dogovoriti tehničke detalje u vezi s ruskim kreditom.

"Ta pomoć će stići. Već sutra (ponedjeljak, op.ur.) trebamo razmijeniti neke tehničke detalje. Riječ je o tome kako će kredit biti plasiran prema Srpskoj", naveo je Dodik.

Objasnio je da bi, prema uobičajenoj praksi, to trebalo ići pred Parlament BiH, gdje vjerojatno Srpska ne bi dobila suglasnost za kredit, pa se zato traže tehničke mogućnosti da se to provede na neki drugi način.

"Uvjeren sam i postoji potpuno uvjerenje da će nam Rusija pomoći financijski", naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je ocijenio kako njegova posjeta i poziv za sudjelovanje na međunarodnom forumu u Sakt Peterburgu bio dokaz prijateljskog odnosa prema Srpskoj.

"Republika Srpska poznata je širom Rusije, širom njezinog političkog i poslovnog svijeta. Drago mi je da je tijekom te posjete ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov potvrdio odnos prema Srpskoj, kakav je bio i ranije, a pogotovo to što je britansku rezoluciju o Srebrenici ocijenio antisrpskom", rekao je Dodik te istaknuo kako to nije dogovorena rezolucija i da nikada neće imati podršku Rusije.

Dodik kaže da Rusi smatraju da ta rezolucija neće biti ni stavljena na dnevni red u Vijeću sigurnosti, a ako bude takvih pokušaja, Moskva će to spriječiti.

Rekao je kako Rusija nije navijački orijentirana samo prema Republici Srpskoj i Srbima, već da Moskvu vrijeđa to što se ne ni spominju srpske žrtve ni zločini nad Srbima, a da je ruski stav takav jer ta država ima odnos prema međunarodnom pravu.

Dodik je, prenijela je Srna, izrazio zadovoljstvo onim što je učinjeno tijekom posjete Rusiji na poslovnom planu i ocijenio da je sigurno partnerstvo Rusije i Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close