Centar za humanu politiku

Traži se istraga zbog nezakonite naplate tv-pretplate

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 09:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za humanu politiku iz Doboja zatražio je danas da se istraži odgovornost Radio-televizije RS i sudaca zbog nezakonitosti u naplati RTV pristojbe.

''Centar od tužiteljstva traži da istraže odgovornost generalnih direktora i drugih osoba iz Radio-televizije RS, zbog sumnje da su, koristeći i zloupotrebljavajući spornu i vjerojatno neustavnu zakonsku odredbu o pretpostavci posjedovanja RTV prijemnika, svjesno propustili obvezu ispostavljanja računa i informiranja s namjerom da od neinformiranih i neukih građana i pravnih osoba, koji stvarno ne posjeduju RTV prijemnik, neosnovano naplate više milijuna KM'', priopćeno je iz ovog centra.

Također, zatraženo je da se istraži “odgovornost i zbog nefakturiranja RTV pristojbe osobama koje ne posjeduju fiksni telefon zbog čega su javni RTV servisi oštećeni za nekoliko milijuna KM, selektivnog utuživanja, vršenja kontrola bez naloga i uskraćivanja prava kontroliranoj osobi da potpiše izvještaj o izvršenoj kontroli”.

Zatraženo je da se istraži “odgovornost sudaca osnovnih i drugih sudova, zbog sumnje da su pod utjecajem ili instrukcijama i podanički pristrano postupali po prijedlozima za izvršenje i tužbama Radio-televizije RS, s namjerom da isključivo udovolje njenim prijedlozima i tužbenim zahtjevima”.

Centar za humanu politiku zatražit će, kako je priopćeno, od tužiteljstva da istraže “odgovornost i druga dva javna RTV servisa, zbog sumnje da su učinili iste nezakonitosti u naplati RTV pristojbe”.

Kopirati
Drag cursor here to close