Poslodavci

Traži se da plato u Tuzli dobije ime po prosvjedima

Vijesti / Flash | 16. 04. 2014. u 09:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona dostavilo je predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku općine Tuzla prijedlog da se prostoru (platou) ispred zgrade "Sodaso“ u naselju Slatina u Tuzli dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila prosvjedna događanja građana i građanki u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

U prijedlogu je, između ostalog, navedeno da su protesti građana i građanki TK, koji su započeli upravo u Tuzli 5. februara, pobudili duh svih građana u cijeloj Federaciji BiH da dignu glas protiv, kako se dodaje, nepravde i teških socio-materijalnih uslova u kojima žive.

''Zahvaljujući prosvjedima u Tuzli, te kasnije u Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u BiH došlo je i dolazi do određenih pozitivnih promjena. Ovo su prvi prosvjedi ovakve vrste u modernoj povijesti BiH. Tuzla i Tuzlaci su na to ponosni'', ocjena je Udruženje poslodavaca TK.

''Promjene koje su se desile od 5. veljače do danas, još uvijek jesu male i s neznatnim efektima, ali su veoma značajne za kreiranje budućeg obrazca načina rada i ponašanja svih organa vlasti u BiH'', navodi Udruženje poslodavaca TK.

Ovo udruženje Općini Tuzla predlaže konkretan način realizacije prijedloga i to u dvije faze. Prva faza, davanje naziva "Trg februarskih promjena“ ili "Trg građanki i građana Tuzlanskog kantona“, trebala bi biti okončana do 2. listopada - Dana Općine Tuzla, a druga faza, uređenje Trga, do 5. veljače sljedeće godine, na prvu godišnjicu prosvjeda u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close