Alt Lady Liberty

Transparent na Kipu slobode: 'Izbjeglice, dobrodošli'

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 16:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogromni crveno-bijeli transparent s porukom "Izbjeglice, dobrodošli" u utorak je osvanuo na Kipu slobode, prenosi CNN.

Rendžeri agencije za zaštitu prirode, prirodnih i povijesnih objekata National Park Service brzo su skinuli transparent, ali fotografije su se već proširile društvenim mrežama.

Aktivisti grupe Alt Lady Liberty kazali su da su oni postavili transparent i izdali su priopćenje emailom, navodeći da skoro svi Amerikanci imaju pretke iz nekog drugog mjesta. Naglasili su da imigranti i izbjeglice čine tu zemlju velikom. Nedopuštanje ulaska izbjeglicama, "kao što smo uradili Ani Frank, ne čini nas velikim".

''Izbjeglice su ovdje dobrodošle, muslimani su ovdje dobrodošli i imigranti su ovdje dobrodošli. I ne radi se samo o našim precima. Svaki Amerikanac poznaje barem jednog imigranta ili izbjeglicu. Željeli smo poslati poruku o tome kakva je Amerika kada smo u svom najboljem izdanju – zemlja koja je svjetionik slobode u svijetu, koju su izgradili imigranti. Fizičko ograđivanje od zemalja ili čitavih religija je u suprotnosti s našim vrijednostima. To je ono što Kip slobode predstavlja'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close