Trogodišnjak

Tragedija u Torontu: Dječak izašao iz zgrade i smrznuo se na -20 stupnjeva

Vijesti / Flash | 21. 02. 2015. u 07:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trogodišnji dječak pronađen je u četvrtak mrtav nakon što je sam usred noći izašao van po velikoj studeni u Torontu, a slična se nesreća mogla ponoviti u petak kada je drugi dječačić potpuno gol pronađen na ulici.

Po snimkama nadzorne kamere na ulazu u zgradu u kojoj živi njegova baka, Elijah Marsh je u četvrtak oko 4.20 sati po mjesnom vremenu izašao van u pelenama, majici i cipelicama dok je vani bilo -20. Kada je obitelj tri sata kasnije primijetila njegov nestanak pokrenuta je potraga u kojoj su sudjelovali redarstvenici i dragovoljci.

Dijete je pronađeno skvrčeno u snijegu između dviju zgrada bez znakova života, samo nekoliko stotina metara od zgrade iz koje je izašlo, priopćila je torontska policija. "Mislim da svaki stanovnik Toronta plače zbog ovog gubitka", ražalostio se načelnik policije Bill Blair, odmah nakon objave vijesti o smrti.

Nekoliko sati nakon te nesreće još jedno trogodišnje dijete pronađeno je u petak ujutro kako samo i golo hoda ulicom najveće kanadske metropole gdje je bilo još hladnije nego prethodnog dana.

Jedan prolaznik, još pod dojmom smrti malenog Elijaha, odmah je "ponio dijete i sklonio ga na toplo", rekao je glasnogovornik policije Victor Kwong.
Prolaznik je prepoznao dijete i poveo ga kući, ali ondje nije bilo nikoga. Majku su na kraju pronašli i policija je treba saslušati. Dijete je prevezeno u bolnicu i dobro je.

Kopirati
Drag cursor here to close