Veo tajne

Tony Blair iznenada u tajnosti stigao u Beograd

Vijesti / Flash | 25. 02. 2015. u 22:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako B92 ekskluzivno saznaje, Tony Blair je u srijedu posjetio Beograd i održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima iz vlade Srbije. Njegova posjeta obavijena je velom tajne. Nitko od ministara izlazeći sa predavanja nije želio komentirati o čemu je bilo riječ.

Predavanje je održano u Tolstojevoj 2 na Dedinju, ali ulaz ekipi B92 nije bio dozvoljen. Na parkingu su zatekli službena vozila Vlade Srbije. Predavanje Tonyja Blaira trajalo je oko jedan sat, poslije čega su klub poslanika počeli napuštati ministri.

Ipak, nitko od njih nije želio da daje izjave. Na pitanja B92 nisu odgovorili ministri Dušan Vujović, Ivan Tasovac, Nikola Selaković i Zorana Mihajlović, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kratko rekao da će "o sastanku pričati netko drugi".

U međuvremenu, vozila britanskog veleposlanstva defilirala su oko vile u kojoj su u tom trenutku sastanak imali srpski ministri i nekadašnji britanski premijer. Nekadašnjem šefu britanske vlade očigledno je bilo bitno da u Beogradu ostane neprimjećen, pa je zato Klub poslanika napustio kroz zadnji izlaz, najverojatnije kroz kuhinju. Napustio je objekat u pratnji blindiranih kombija i automobila.

Iako ulazak ekipi B92 u sam objekat nije bio dozvoljen, saznali su da je Tony Blair ministrima objašnjavao strategiju političkog djelovanja, odnose sa javnošću to kako bi trebalo da komuniciraju s medijima. Također, rekao im je da bi se trebali fokusirati na tri ili četiri teme tijekom svog mandata.

Kopirati
Drag cursor here to close