Nakon dva dana

Tomislavgrad: Pronađen 78-godišnji Jakov Papić

Vijesti / Flash | 08. 09. 2014. u 08:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva dana potrage u što je bilo uključeno oko stotinu osoba, sinoć je u vidno iscrpljenom stanju iznad naselja Mokronoga pronađen 78-godišnji Jakov Papić, koji se u petak, 5.rujna kao štićenik Staračkog doma oko podnevnih sati uputio u nepoznatom pravcu te se više nije pojavljivao u ovoj ustanovi.

Kako su za Fenu prenijeli iz PU Tomislavgrad, dojavu o nestanku Jakova Papića zaprimili su taj dan oko 17 sati od uposlenika Staračkog doma, nakon što se nestali starac a njihov štićenik nije pojavio na popodnevnom zajedničkom ručku. Pošto je isti od ranije imao običaj bez znanja osoblja ovog doma izaći u grad ili čak otići u drugi grad kod svojih prijatelja u Središnjoj Bosni, osoblje je prvo provjeravalo na tim lokacijama i kad rezultata o eventualnom pronalasku na spomenutim lokacijama nije bilo, alarmirana je tomislavgradska policija.

Nakon prvobitnih saznanja o mogućnosti gdje bi se mogao pronaći štićenik doma, tijekom subote, 6.rujna, policija je organizirala potragu na lokacijama oko Staračkog doma prema šumskom području Kologaj te obližnjim naseljenim mjestima u što su bili uključeni članovi Gorske službe spašavanja Tomislavgrada i Livna, Vatrogasne postrojbe iz Tomislavgrada te rodbina i prijatelji nestale starije osobe.

Jučer je potraga nastavljena u više smjerova sa oko stotinjak drugih osoba što iz spomenutih službi što lovaca, motociklista, biciklista i drugih građana a PU Tomislavgrad je putem sredstava informiranja upućivao apel svima ukoliko imaju bilo kakve korisne informacije o nestaloj osobi da izvijeste operativno dežurstvo PP Tomislavgrad na brojeve telefona 122 ili 034/ 352 122.

Objavljena slika putem tomislavgradskog portala urodila je plodom te je sinoć oko 21 sat informirana policija od jednog stanovnika naselja Mokronoge da je iznad tog sela uočen nestali.

Policija je po dolasku na tu lokaciju zatekla iscrpljenog Jakova Papića, koji je otpremljen u obližnji Dom zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close