Duvanjska pušanija

Tomislavgrad: Autobus s učenicima sletio s ceste, drugog prevrnula bura

Vijesti / Flash | 05. 03. 2015. u 13:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U duvanjskom selu u mjestu Bukovica na magistralnoj cesti između Tomislavgrada i Posušja bura je prevrnula autobus Globtoura, a na svu sreću nije bilo ozlijeđenih.

Prema informaciji iz te putničke agencije, u autobusu koji je iz Neuma išao za Zagreb nalazilo se 6 putnika te vozači i svi su prošli bez ozljeda.

Također, na istoj dionici puta i skoro na istom mjestu jutros je s ceste izletio i kombi bus tvrtke "Modelia" d.o.o., a u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.


Jutros, oko 7:20 sati, na putnom pravcu Čelebić – Livno, u mjestu Ljubunčić, dogodila se manja prometna nezgoda. Autobus Ćićko commerca koji je prevozio učenike sletio je s kolnika.

Kako je jedan učenik javio livanjskim medijima, u trenutku nezgode u autobusu je bilo 20-ak učenika. Srećom nitko nije ozlijeđen.

Zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta i otežanog prometa na području Hercegbosanske županije, a u konzultaciji s ravnateljima osnovnih i srednjih škola o odazivu djece i dolasku na nastavu, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije je donijelo Odluku da su u petak, 6. ožujka 2015. godine, nastava u svim osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije neće izvoditi.

Inače, zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorene su dionice M-15 Livno - Šujica, Glamoč - Mliništa i R-419 Mihalji - Blidinje, a izvještaju s većine prometnica u BiH govore o otežanom prometovanju.

A kako izgleda voziti duvanjskim krajem pokazuje priložena fotografija.

 

Prema informacijama iz Policijske postaje Kupres promet od Kupresa prema Livnu je bio u zastoju te se sada povremeno puštaju vozila.

Čišćenje i održavanje na dionici između Gornjeg i Donjeg Malovana otežavaju blokirani kamioni i tegljači te mehanizacija radi na njihovom osposobljavanju.

Od Šujice prema Tomislavgradu se prometuje vrlo otežano i uz veoma slabu vidljivost zbog snježnih nanosa i jakog vjetra. Za prometnicu prema Bugojnu preko prijevoja Koprivnica iz kupreške policije kažu da nemaju trenutno informacije, s tim da je prije par sati bila prometna uz obveznu uporabu lanaca za kamione i tegljače na pogonskim kotačima.

Regionalna prometnica prema Šipovu je zatvorena za sav promet dok su naselja oko Kupreškog polja do daljnjeg blokirana i nepristupačna zbog snježnih nanosa.

Sniježni Tomislavgrad možete vidjeti i uživo:


Tomislavgrad Live Kamera 24/7 by tomislavnews

Kopirati
Drag cursor here to close