Vlada Brčko Distrikta

Tomislav Stjepanović (HDZ BiH) imenovan ministrom; oporba napustila sjednicu

Vijesti / Flash | 26. 11. 2014. u 14:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Skupštine Brčko Distrikta, novi član brčanske Vlade Tomislav Stjepanović (HDZ BiH) dao je svečanu izjavu čime je službeno postao predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove.

Na tu poziciju je postavljen nakon što je Pejo Mendeš (HSS) podnio ostavku kada je njegova stranka prešla u skupštinsku oporbu.

Prije Stjepanovićeve svečane izjave, svi oporbeni zastupnici su napustili sjednicu Skupštine.

''Mišljenja smo da vladajuća većina, kako sebe naziva, nema dovoljno ruku koji bi trebao podržavati rad Vlade. Nemaju 19 zastupnika i to je razlog zbog čega smatramo da gradonačelnik nema pravo da imenuje nove ministre'' kazao je zastupnik SDP-a Esad Atić.

Predsjednik HSS-a Ivan Krndelj kazao je kako su, napuštanjem sjednice brčanske Skupštine, zastupnici iz oporbenih stranaka dali do znanja gradonačelniku Anti Domiću da nema potrebnu skupštinsku većinu te da krši Statut i kada razrješava, i kada imenuje predstojnike odjela.

''Ako gradonačelnik Domić nema dovoljno glasova u Skupštini da usvaja nove zakone i proračun, onda ne vidimo svrhu zbog čega uopće imenuje nove predstojnike Odjela'', dodao je Krndelj.

Kopirati
Drag cursor here to close