Izborni program

Tomić: 5+ su radili njemački stučnjaci

Vijesti / Flash | 07. 10. 2015. u 09:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izborni program HDZ-a i Domoljubne koalicije '5+ Hrvatska' sinteza Gospodarskog plana koji je s domaćim stručnjacima napravio ugledni njemački i svjetski ekonomski institut IFO, programa dvadeset odbora HDZ-a, 11 programa izbornih jedinica te programa koalicijskih partnera'', izjavio je za t-Portal Zoran Tomić, redoviti profesor političke komunikacije i političkog marketinga na Sveučilištu u Mostaru, kojeg je Jutarnji list povezao s izradom HDZ-ova programa.

Tomić odbacuje kritike na račun HDZ-a i tvrdi kako je riječ o medijskom ratu.

''Što se tiče medijske manipulacije da je program preuzet od nekog anonimnog političara 'tamo negdje', smatram da je to rezultat nervoze pojedinih medija koji se boje promjena u Hrvatskoj, a ujedno su promotori SDP-ove koalicije, kao i nervoze SDP-a koji nema ili još nije predstavio svoj program'', odgovorio je Tomić na optužbe za plagiranje programa.

Dodao je kako pokušaj pakiranja da je program prepisan, navodi, ima kontraefekte u javnosti.

'''Javnost i birači nisu tako naivni i ne treba ih podcjenjivati. U suštini, cijela kampanja za program HDZ-a vodi se zbog proaktivne kampanje s jasnim sadržajem'', rekao je Tomić.

Naime, Jutarnji list objavio je informaciju da je Tomić autor HDZ-ova izbornog programa te da je Tomić koncept i naziv HDZ-ova izbornog programa predstavio na Predsjedništvu stranke te podsjeća kako dio javnosti u Hrvatskoj smatra da je HDZ-ov program zapravo plagijat Mile Vasića iz Prnjavora, koji je prije godinu dana u Republici Srpskoj izašao na izbore s programom '5+'.

Kopirati
Drag cursor here to close