Zajedno

Tko u Bugojnu svakodnevno napada ovisnike

Vijesti / Flash | 02. 09. 2015. u 10:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje roditelja i građana u borbi protiv zloupotrebe droge ''Zajedno'' iz Bugojna obratilo se prosvjednik pismom radi skretanja pažnje javnosti i općinskim organima vlasti ''na surova događanja i nasilničke napade na ovisnike i bivše ovisnike na metadonskoj terapiji''.

''Napadi se vrše svakodnevno na momke, našu djecu, koji se nastoje izboriti s bolešću koju je, medicinski dokazano, najteže liječiti. Mi, roditelji, borimo se zajedno s njima, gubimo zdravlje, ali ne gubimo nadu i ljubav za njih. U toj borbi, podmeću im nogu ''i moćni i obični'', u alkoholiziranom stanju. Izlijeću i presreću ih, vrijeđaju i udaraju. Nanose im fizičke ozlijede koje budu i prođu, ali duševni osjećaj poniženosti i nemoći teže prolazi. Saznanje da su diskriminirani i od onih koji provode zakon, najviše ih boli. Nastavi li se ovakav trend ponižavanja, kao roditelji stat ćemo u zaštitu svoje djece'' navela je u prosvjednom pismu predsjednica Udruženja ''Zajedno'' Aida Gavranović.

Ona je pozvala sve roditelje da joj se osobno obrate da bi zajedničkim naporima učinili sve da sigurnost njihove djece bude bolja.

''Razmijenit ćemo iskustva i vidjeti šta je najbolje za našu djecu. Koliko su ona nevažna, najbolje potvrđuje to što Udruženje još nema svoje prostorije'' zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close