''Bezveze zakon''

Tko (ne)želi zakon o ispitivanju imovine dužnosnika BiH

Vijesti / Politika | 13. 09. 2017. u 14:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut kazao je da ova stranka u potpunosti podržava izradu Zakona o ispitivanju imovine dužnosnika u institucijama BiH, ali da su očekivanja, s obzirom na to da u sastav Interresorne radne grupe za izradu ovog Zakona ulaze Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) te Srpska demokratska stranka (SDS), da ova Komisija neće uraditi ono za šta bude zadužena.

Predloženi za Komisiju su predsjednik Kluba zastupnika SDA Amir Fazlić, šefica Kluba SDS-a Aleksandra Pandurević i zastupnik HDZ-a Predrag Kožul, a predlagač je Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH

Arnaut je prilikom rasprave na današnjoj sjednici istaknuo kao problem to što je HDZ kontinuirano protiv Zakona o ispitivanju imovine dužnosnika u institucijama BiH, a da je, što se SBB-a tiče, taj zakon neophodan.

Citirao je izaslanicu HDZ-a koja je kazala da je "ovaj zakon bezveze" te predložio da u sastav Komisije uđe nteko iz reda hrvatskog naroda tko nije iz HDZ-a.

''Apsulutno je neophodno da jedan predstavnik u ovoj komisiji ne bude iz HDZ-a i tu dilemu možemo otkloniti odmah, jer u ovom domu imamo pripadnike hrvatskog naroda koji nisu iz HDZ-a. Ukoliko se to ne uradi, iz svega što je HDZ rekao o ovome zakonu, proizilazi da nećemo imati glas iz reda hrvatskog naroda'', mišljenje je Arnauta.

Zastupnik HDZBiH Nikola Lovrinović naglasio je da izjava izaslanice HDZ-a ne znači da je to i stav ove stranke.

Šefica Kluba SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je da SDS radi i surađuje sa svima koji žele konkretna rješenja te da će svi imati problem s pritiskom javnosti ukoliko takvo rješenje ne bude doneseno.

Zastupnik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović predložio je da se danas ne glasuje o Prijedlogu zaključka o formiranju Interresorne radne grupe, već da se neki dosadašnji prijedlozi o ovom pitanju razmotre na nekoj od sljedećih sjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close