Iz reda HDZ-a

Tko je Jelka Miličević, kandidatkinja za novu federalnu ministricu financija?

Vijesti / Flash | 14. 03. 2015. u 15:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako se trenutno unutar tijela stranke dogovaraju imena kandidata za pozicije ministara u Vladi FBiH.

Prema njegovim riječima, kao što se i ranije pisalo, kandidatkinja za ministricu financija je Jelka Miličević, piše Slobodna Bosna.

"Šesti ministar je svakako HDZ-ov, ali ime ministra želimo izdogovarati sa drugom dvojicom kolega, što je normalno kako bi se što bolje uvezali i usuglasili. Dogovor vrijedi ako su sve strane zadovoljne i sada nema razloga praviti primjedbe i trebamo žurno krenuti u kreiranje vlasti", kazao je Čović.

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović prokomentirao je izbor budućeg ministra financija.

"Nikad nisam čuo za Jelku Miličević", kazao je kratko.

Prema dostupnim podacima, Jelka Miličević je po zanimanju diplomirana ekonomistica, članica je Upravnog odbora Federalne agencije za bankarstvo, a bila je i članica Komisije za procjenu imovine poduzeća Soko u kojem svojstvu se spominje i u kontekstu 'Afere Soko' a u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja uz Josipa Gojaka i Branka Kolobarića.

Uz Niku Lozančića i Borjanu Krišto bila je među 12 dužnosnika HDZ-a koji su 2006. založili svoju imovinu kao jamstvo za puštanje na slobodu Dragana Čovića. Očito je došlo vrijeme da se Čović oduži, piše Slobodna Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close