Podrška i iz Hercegovine

Tisuće radikala na Trgu Republike u Beogradu euforično dočekalo Šešelja

Vijesti / Flash | 15. 11. 2014. u 11:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu Republike nalazi se do tri tisuće ljudi, od kojih su mnogi stigli autobusima iz cijele Srbije. Među njima su i članovi SRS-a iz Bosne i Hercegovine, koji su sinoć krenuli iz nekih gradova istočne Hercegovine.

Sat prije pojavljivanja Šešelja na pozornici, okupljeni su se zabavljali uz zvuke trubača i srpskih narodnih pjesama.

Članovi SRS-a drže transparente "Srpska je samo ćirilica", "Srbija je večna dok su joj deca verna", slike Putina i ruskog cara Nikolaja.

Nešto poslije 12 sati Šešelj je na pozornicu izašao u društvu Nemanje Šarovića, potpredsjednika SRS-a uz stihove "Sprem'te se sprem'te četnici".

Šarović je u svom obraćanju rekao da je "izdajnički režim Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića učinio sve da spriječi miting. On je pozdravio sve koji su došli iz "srpske Crne Gore", "Republike Srpske Krajine", Republike Sprske, sa "Kosova i Metohije" i čitave Srbije, prenosi Agencija Anadolija.

"Dugo smo čekali dan kada će sa ove pozornice zagrmiti Šešelj", rekao je Šarović i tako najavio Šešeljev govor.

Lider radikala je prvo pozdravio "braću Srbe, sestre Srpkinje, srpske radikale i srpske četnike".

"Prije nepunih 12 godina s ovog mjaaesta sam svećano obečao da ću rasturiti Haaški tribunal. Nešto je duže trajala borba, ali danas vam mogu podnijeti izveštaj "rasturio sam Haški tribunal", rekao je Šešelj dok su u publici gorjele baklje.

Sudsko vijeće Haškog tribunala je 6. studenog donijelo odluku da optuženik za ratne zločine počinjene tijekom proteklog rata na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu u Srbiju, zbog liječenja.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju podigao je optužnicu protiv Šešelja u siječnju 2003. za ratne zločine na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Šešelj se dobrovoljno predao 24. veljače iste godine, a suđenje mu je počelo 7. studenog 2007. godine.

Optužen je za progon na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi u istočnoj i zapadnoj Slavoniji, dijelovima BiH i Vojvodine, što obuhvaća ubojstva u Vukovaru, u okolini Sarajeva, Mostaru, Nevesinju i Zvorniku, zatim pritvaranje civila u logore pod nehumanim uvjetima, mučenje, premlaćivanje i ubojstva, deportacije i prinudno preseljavanje desetine tisuća Hrvata i muslimana sa tih teritorija i delova Vojvodine i namjerno uništavanje njihovih domova, imovine, kulturnih i vjerskih objekata.

Kopirati
Drag cursor here to close