Nova runda razgvora

Thaci: Moj dolazak u Beograd bi bio dobra poruka za sve

Vijesti / Flash | 17. 04. 2015. u 18:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik kosovskog premijera Hashim Thaci izjavio je da će se u okviru nove runde razgovora Beograda i Prištine, 21. travnja u Bruxellesu pričati o telefoniji, novim temama, ali i implementaciji ranije postignutih dogovora, te da bi njegov eventualni dolazak u Beograd poslije toga bio "dobra poruka za Kosovo, Srbiju i regiju".

Thaci je u intervjuu prištinskom "Ekspresu" rekao da njegov dolazak u Beograd na konferenciju o europskoj integraciji zapadnog Balkana, u organizaciji jedne nevladine organizacije, vidi kao dobru mogućnost za produbljivanje suradnje ili pokušaj za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Bila bi to dobra poruka i za Kosovo i za Srbiju, kao i za mir i stabilnost i regionalnu suradnju, i poruka pomirenja naših naroda. U posljednje tri godine smo provodili mnogo vremena u Bruxellesu radeći za dobrobit naših zemalja uz veliko angažiranje barunice Catherine Ashton, a sada Federica Mogherini ", rekao je Thaci, prenosi Tanjug.

Zbog toga je, kako je objasnio, njegovo prihvaćanje sudjelovanja na konferenciji u Beogradu bilo u cilju "suradnje, mira i pomirenja Kosova i Srbije i pomirenja u regiji".

"To bi bila potvrda naše dobre volje", rekao je Thaci i dodao da bi to, također, bilo "u interesu svih i budućnosti naših zemalja".

Upitan plaši li se mogućeg uhićenja po dolasku u Beograd, Thaci je rekao: "Mislim da je i Srbiji poznato, mračna vremena i za Srbiju i za Kosovo su prošlost i poznato je da su u to vrijeme postojale tjeralice za mnogim osobama iz svijeta i regije među kojima je bila i ta za mnom".

"Sada u Beogradu imamo novo rukovodstvo i ono što ja vidim u Bruxellesu je nada i želja Srbije za euroatlantske integracije. Otuda i moja dobra volja i poruka srpskom rukovodstvu je da zajedno radimo na stvaranju mirne regije, regije suradnje, na dobrosusjedskim odnosima i na sigurnoj euroatlantskoj budućnosti", dodao je Thaci.

Kopirati
Drag cursor here to close