Suživot

Teslić: Sjekirom na povratnike

Vijesti / Crna Kronika | 17. 08. 2015. u 08:49

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je identificirala osobu iz Teslića čiji su inicijali V.S. kao muškarca koji je drškom od sjekire lakše ozlijedio jednog gosta u kafiću "Formula" u teslićkom naselju Slatina u noći sa subote na nedjelju.

V.S. i osobe čiji su inicijali N.C.i S.B. prethodno su u ranim jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu zajedno vrijeđali tridesetak gostiju hrvatske nacionalnosti, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Nakon što su se udaljili, tri mladića su kroz prozor automobila dovikivali uvrede i prijetnje mještanima Slatine.

Policiji je slučaj prijavljen oko 5 sati nakon čega su brzo identificirane ove osobe, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada i kod kojih je testiranjem u službenim prostorijama utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Kod V.S. je pronađena i izuzeta sjekira s kratkom drškom za koju se sumnja da je korištena prilikom nanošenja ozljeda jednoj osobi. Kako navodi policija, osobe inicijala V.S. i N.C. su višestruki povratnici u vršenju prekršaja s elementima nasilja, kao i vršenju kaznenih djela protiv imovine.

Protiv navedenih osoba Okružnom tužiteljstvu Doboj bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Dnevni avaz pak navodi kako je Slatina naselje iz kojeg su svi stanovnici hrvatske nacionalisti protjerani u ljeto 1992. godine. Uz malobrojne povratnike tijekom kolovoza i blagdana Velike Gospe stotine mještana raseljenih širom svijeta dođu u rodni kraj kako bi nazočili velikoj svetkovini u Komušini i na obližnjem svetištu na brdu Kondžilo kod Teslića.

Kopirati
Drag cursor here to close