Teško ozlijeđeni češki planinar s Čvrsnice helikopterom prebačen u Mostar
GSS u akciji
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 10:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Helikopter Čvrsnica spašavanje nova
0

Unesreći češki planinar je s teškim tjelesnim ozljedama helikopterom prebačen u mostarsku bolnicu

U petak oko 23.00 sata Savez Gorskih službi spašavanja u BiH primio je poziv s planine Čvrsnica da je u kanjonu Grabovice, na lokalitetu Zli potoko, teško ozlijeđen planinar iz Češke pri penjanju stazom via-ferata iz Radave prema Tisama.

U akciji su bili spasilački timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg i GSS Grude te HGSS Karlovac, a u subotu oko 3.35 sati prvi spasilački tim došao je do unesrećenog gdje su ustanovili da je ima teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom i u ozljedu kralježnice, navodi GSSuBiH na svojim stranicama.

Unesrećenom je pružena prva pomoć te je stavljen u nosiljku, a zatim su spašavatelji zatražili od Federalne uprave civilne zaštite intervenciju helikoptera Oružanih snaga BiH s obzirom na stupanj ozljeda češkog planinara čiji bi transport kopnenim putem bio veliki rizik.

Helikopter je na intervenciju krenuo u subotu u 8.00 sati te je pilot nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da se približi stijenama sletio na obližnju povoljniju lokaciju nakon čega je unesrećeni transportiran u Županijsku bolnicu ''dr. Safet Mujić'' u Mostaru.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.