Sanjkanje

Teška nesreća na Jahorini: Poginula jedna, a ozlijeđena jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2015. u 14:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba je poginula, a druga je teško ozlijeđena u nesreći sa motornim sankama na Jahorini, rekla je Srni glasnogovornik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

"Policijskoj stanici na Palama oko 12:20 sati prijavljeno je da su dvije osobe motornim sankama udarile u pomoćni betonski objekat na ski stazi 'Željo' i tom prilikom je jedna osoba smrtno stadala, dok je druga prevezena u bolnicu na Koševo", navela je Tešić.

Ona je napomenula da je u bolnici utvrđeno da je jedna osoba dovezena bez pulsa i znakova života, dok druga ima teške ozljede glave, grudnog koša i kičme. Tešić je dodala da su obje osobe iz Kantona Sarajevo.  

Velika brzina i nestručno rukovanje motornim sankama najvjerojatniji je uzrok nesreće na Jahorini u kojoj je jedna osoba poginula, a druga teže ozlijeđena, utvrđeno je tijekom policijskog očevida.

"Na Jahorini je oko 17 sati završen očevid, kojem je prisustvovao dežurni tužitelj Tužiteljstva Istočno Sarajevo. Motorne sanske su izuzete i bit će predmet vještačenja", rekla je glasnogovornik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Glasnogovornik Kliničkog centra Univeziteta Sarajevo (KCUS) Muamera Šehić rekla je Srni da su u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena dva pacijenta, jedan inicijala S.I. (19) sa teškim tjelsenim ozljedama glave, grudnog koša i višestrukim lomovima.

"On je nakon ukazane pomoći upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju gdje je trenutno pod nadzorom liječnika. Više informacija o njegovom stanju bit će poznato u narednim satima", rekla je Šehić.

Ona je dodala da je pacijent H.E. (42) dovezen u izuzetno teškom stanju i uprkos nastojanju liječnika, on je preminuo u 13:50 sati, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close