Probaju li napasti

Teroristi s Korzike prijete ISIL-u: Žestoko ćemo vam uzvratiti!

Vijesti / Flash | 29. 07. 2016. u 18:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina militanata s Korzike upozorava teroriste Islamske države da će im žestoko uzvratiti izvedu li kakav napad na njihovu otoku. Istodobno pozivaju sve korzikanske muslimane na jedinstvo, javlja Russia Today.

Ogranak FLNC October 22. separatističke organizacije Nacionalna oslobodilačka fronta Korzike, u izjavi za lokalni Corse Matin, upozorava da će na svaki teroristički napad na tlu Korzike “odgovoriti promptno, žestoko i bez imalo grižnje savjesti”. Za eventualni teroristički napad na Korzici bi, dodaju, uvelike bila odgovorna i francuska Vlada.

''Cilj salafista je instaliranje politike ISIL-a ovdje i mi smo spremni odgovoriti na to'' kaže se u priopćenju.

''Vaša nas srednjovjekovna filozofija nimalo ne plaši'', priopćili su korzikanski nacionalisti pozivajući na 'hladnokrvno suočavanje s barbarstvom'. Korzikanske muslimane pozivaju da odbace radikalni islam i upozore vlasti na sve one koji ga zagovaraju i koji su radikalizirani.

''Ako ISIL poduzme bilo kakvu akciju na našem tlu možemo ga pobijediti samo ujedinjeni'', kaže se u priopćenju.

''Dogodi li se ovdje ikakva tragedija francuska Vlada će snositi odgovornost za to jer oni znaju tko su radikalni islamisti na Korzici'', upozoravaju Korzikanci i pozivaju Vladu da prekine sudjelovanje u vojnim intervencijama protiv ISIL-a koje im se vraćaju kao bumerang.

ISIL-ovi džihadisti su, kako kažu u FLNC October 22, već pokušali napade na Korziku, ali su ih korzikanski militanti osujetili u tome. Francuska vlada i policija, međutim, nisu o tome izvijestile javnost.

FLNC 22. October je ilegalni korzikanski nacionalistički pokret nastao 2002. nakon nemira na Korzici 90-ih godina prošlog stoljeća, kad se stranka FLNC raspala na tri grupe – FLNC October 22, FLNC-UC, i FLNC-1976.

Kopirati
Drag cursor here to close