Sigurnost prije svega

Talijani ljuti zbog toga što je Rim bio paraliziran radi Bidenove sigurnosti

Vijesti / Flash | 28. 11. 2015. u 13:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Shopping američkog potpredsjednika Joea Bidea u Rimu nije dobro sjeo dijelu lokalnih stanovnika, a dnevnik Il Messaggero prosvjedovao je u subotu zbog toga što je grad bio paraliziran radi Bidenove sigurnosti, prenosi Jutarnji list.

Biden je doputovao u dvodnevni posjet Rimu u četvrtak iz Hrvatske. U petak se sastao s talijanskim premijerom Matteom Renzijem i vatikanskim ministrom vanjskih poslova, nadbiskupom Paulom Gallagherom, a kasnije je uživao u opuštenom boravku u talijanskoj prijestolnici sa svojom suprugom.

Il Messaggero piše da teško naoružane američke snage i talijanska policija nisu dopustili običnim turistima i stanovnicima da uđu u Via dei Condotti - poznatu ulicu s trgovinama visoke mode - kako ne bi smetali Bidenu i njegovoj supruzi koji su bili u ekskluzivnom butiku Ermenogilda Zegne.

U uvodniku na naslovnici prosvjeduje se zbog tretiranja Vječnog grada "poput Bogote, Karachija ili poput bilo koje druge prijestolnice kolonijalnog svijeta" gdje svakodnevni život mora stati kako bi se ugodilo hirovima stranih dostojanstvenika.

Kopirati
Drag cursor here to close