Bez žrtava

Talačka kriza u Moskvi: Sa eksplozivom upao u banku

Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2016. u 19:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neidentificirani muškarac upao je u banku 'Citibank' u Moskvi i zarobio četiri osobe. Policija je vodila pregovore s njim kako bi pustio taoce, prenosi Klix.

Prema navodima agnecije TASS, tri taoca su radnici banke, a jedan je klijent. Prvobitno je zarobio sedam osoba, ali je pustio tri žene. Međutim nakon pregovora, muškarac je oslobodio sve taoce, a on se predao policiji.

Policija je identificirala muškarca, ali njegovo ime nije objavljeno. Veliki broj policijskih vozila nalazi se u ulici Bolšaja Nikitskaja i promet je bio zaustavljen. Cijelo područje je blokirano. Tu su i specijalne jedinice.

Prema riječima očevidaca muškarac je ušao u banku s eksplozivom i zahtijevao od radnika da postave natpis na kojem se traži pregovarač, a potom da zovu policiju.

Uposlenik banke koji je uspio pobjeći rekao je kako je muškarac sve vrijeme prijetio da će aktivirati eksploziv, te vrištao kako nema ništa protiv njihove banke.

Kako prenosi portal Sputnik, muškarac ima više od 50 godina i zove se Aram Petrosjan. Identificirao ga je netko od očevidaca koji je pronašao njegov video iz 2011. godine kada se žalio na Vladimira Putina i njegovu vladu kazavši kako ne vodi računa o poduzetnicima.

Motivi ovog čovjeka nisu poznati. Prema navodima nekih medija, muškarac je bivši biznismen koji je bankrotirao.

Kopirati
Drag cursor here to close