Pregovori i akcija

Talačka drama kod Vinkovaca: Prijetio eksplozijom i ubojstvima

Vijesti / Flash | 21. 08. 2016. u 16:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talačka kriza u Ulici Zrinskih u Nuštru kraj Vinkovaca odvijala se punih 12 sati.

Branitelj se zatvorio u kuću, i prijetio je da će dignuti kuću u zrak i pobiti sve koji se približe kući, navodi RTL.

Duže od 12 sati trajali su pregovori policije i 43-godišnjaka iz Nuštra koji je se zaključao u svoju obiteljsku kuću prijeteći da će izvršiti samoubojstvo, zapaliti kuću i ozlijediti one koji bi pokušali ući u nju.

Svemu je prethodila dojava vinkovačkoj policiji o obiteljskom nasilju u kući 43-godišnjaka u subotu kasno navečer, prenosi 'Jutarnji list'.

Po dolasku policajaca, supruga i djeca 43-godišnjeg muškarca udaljili su se od kuće, a on se u nju zaključao i prijetio. Cijelu noć policajci su ga nagovarali da mirno izađe iz kuće, što je on odbijao, ali je procijenjeno da neće učiniti to čime je prijetio.

Ipak, u nedjelju ujutro u Nuštar je došao i specijalizirani tim s pregovaračem iz PU osječko-baranjske. Policajci su iz razgovora s čovjekom zaključili da se nalazi u teškom, malaksalom stanju, te su u nedjelju oko podneva ipak provalili u unutrašnjost kuće gdje su ga zatekli u vidno iscrpljenom stanju. Iznijeli su ga van, te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu u Vinkovcima gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a 43-godišnjak je policiji od prije poznat vezano za probleme obiteljskog nasilja te remećenja javnog reda i mira.

Kopirati
Drag cursor here to close