Sv. Florijan

Taktičkom vježbom pokazana spremnost vatrogasaca Posušja

Vijesti / Flash | 04. 05. 2016. u 12:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje, u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i obilježavanja dana sv. Florijana, njihovog zaštitnika, izvela je pokazno taktičku vježbu kojom je pokazala obučenost i koordinaciju djelatnika u stvarnim situacijama na terenu.

Svrha je vježbe bila provjera i uporaba opreme sa svrhom uvježbavanja ljudstva i stjecanja rutine pri gašenju požara i spašavanja života i imovine.

Zapovjednik Ivan Milićević postrojio je sudionike vježbe i predao prijavak načelniku općine Branku Bagi koji je kao gost bio nazočan na vježbi.

Bago je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo organiziranošću, opremljenosti i stručnom osposobljenosti vatrogasaca. Rekao je kako su u posljednje vrijeme angažirani i aktivni na dosta drugih poslova koji se tiču općine Posušje.

Također, svjestan je kako su potrebna dodatna ulaganja što se tiče opreme i nabave najmanje još jednog vatrogasnog vozila koje je neophodno s obzirom na ogromnu površinu općine Posušje.

Pohvalio je vatrogasce i njihov rad, kao i policijske djelatnike zahvaljujući kojima je Posušje sigurna sredina.

Na kraju je načelnik čestitao vatrogascima njihov dan i zaštitnika sv. Florijana i u ime mještana Posušja im zahvalio na stručnosti, humanosti i nesebičnom trudu da se sačuvaju ljudski životi i imovina te im zaželio puno uspjeha u radu, ali isto tako da imaju što manje posla.

Kopirati
Drag cursor here to close