Skopje

Tadić se ispričao makedonskom narodu

Vijesti / Flash | 22. 08. 2014. u 13:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Srbije i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da osjeća krivnju zbog toga što se nije ispričao makedonskom narodu dok je bio predsjednik Srbije zbog svojevremenog prisustva srpske žandarmerije u toj državi.

"To nije bilo sjajno iskustvo za makedonski narod. Evo, upravo zato, kao bivši predsjednik, želim uputiti svoje isprike i popraviti tu grešku koju sam tada napravio", rekao je Tadić za skopsku TV Sitel.

Uvjeren da to može doprinijeti približavanju dva naroda, Tadić se posebno založio za rješenje odnosa Srpske pravoslavne crkve i kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve, javlja Tanjug.

Tadić, koji je u Skoplju prisustvovao na završnici Ohridskog ljetnog festivala, na kojoj je sudjelovalo i kazalište "Zvezdara" iz Beograda, rekao je da je mnogo puta bio u Makedoniji kao predsjednik Srbije i da se zalagao za rješavanje spornih pitanja iz prošlosti.

To je, dodao je, važno jer su Srbija i Makedonija povezane ne samo povijesno, već da nema točaka u kojima nisu prisutne jake veze dva naroda.

"Danas sam imao priliku razgovarati sa znanstvenicima, povjesničarima, a ne samo s političarima. Neki od njih su mi rekli važne stvari i ja se osjećam krivim zato što se, kada sam bio predsjednik Srbije, nisam ispričao makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u Makedoniji ", rekao je Tadić.

Kopirati
Drag cursor here to close