Škola Musala

Svjedok nije čuo za incident vezan za Ibru Macića

Vijesti / Flash | 23. 10. 2014. u 14:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Konjicu, svjedok Obrane Šefik Alić je kazao da nije čuo za neki incident vezan za Ibru Macića.

Šefik Alić, koji je svjedočio uz prisustvo pravnog savjetnika Kadrije Kolića, jer se nalazi pod istragom, kazao je da ga je rat zatekao u Konjicu, i da je mobiliziran u Konjičku brigadu. On je naveo da je od 8. siječnja 1993. angažiran kao policajac u Vojnoj policiji Četvrtog korpusa Armije BiH (ABiH).

"Od svibnja 1993. sam bio zapovjednik jedne smjene straže u 'Musali', a sa mnom je bio Hamdija Alić. Upravnik je bio Edhem Žilić", naveo je Alić, dodavši da je u 'Musali' ostao do razmjene zatvorenika. On je kazao kako misli da je jedna smjena trajala 24 sata i da je na straži, osim njega i njegovog zamjenika, bilo još devet stražara. Također, naveo je da je vođena knjiga o svim ulascima i izlascima iz 'Musale', kao i dešavanjima.

Alić je rekao da su jedanput dolazila tri nenaoružana i nepoznata vojnika u 'Musalu', ali da su odmah otišli 'kada je stražar zagalamio na njih'. Drugi put, kako je naveo Alić, u 'Musalu' je ušao čovjek sa automatom i bombom, uz prijetnje da će ubiti Hrvate, ali je uspješno savladan.

"Čuo sam da je dolazio Midko Pirkić. U mojoj smjeni nije", naveo je svjedok. Šefik Alić je kazao kako se ne sjeća da je optuženi Macić bio u njegovoj smjeni. Dodao je da on ne zna za šta se Macić tereti, kao i to da nikada nije čuo za neki incident vezan za njegovo ime u 'Musali'.

Tužiteljstvo BiH tereti Ibru Macića da je od travnja do listopada 1993. godine sudjelovao u mučenjima i seksualnim zlostavljanjima zarobljenika u Osnovnoj školi 'Musala' u Konjicu. Naredni put, kao svjedok Obrane, svoj iskaz trebao bi dati i Hamdija Alić, zamjenik Šefika Alića. Suđenje se nastavlja 31. listopada, prenosi BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close