Masakr

Švicarska: Napadač ubio roditelje, polubrata i još jednu osobu prije samoubojstva

Vijesti / Flash | 10. 05. 2015. u 14:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet osoba je stradalo u pucnjavi koja se sinoć oko 23:00 sata dogodila u švicarskom gradiću Wuerenlingen, prenosi agencija Anadolija.

Među ubijenima je i osoba za koju se pretpostavlja da je sudjelovala u napadu, javili su policijski dužnosnici.

Kratko nakon što se, u inače mirnom gradiću, čula pucnjava, policajci su pronašli pet tijela. Ispostavilo se da je razlog pucnjave obiteljsk svađa, izjavio je šef policije Kantona Aargau Michael Leupold na konferenciji za novinare.

Policija je isključila mogućnost terorističkog napada kao i mogućnost bilo kakve druge prijetnje, dodao je Leupold.

"Osumnjičeni napadač prvo je u kući ustrijelio i usmrtio tri osobe, jednog muškarca i jednu ženu srednjih godina, kao i jednog muškarca u tridesetima", izjavio je dužnosnik policijskog odjela za kriminal Markus Gisin.

Kako je Gisin dalje objasnio, vjeruje se da je osumnjičeni nakon toga ubio još jednog komšiju izvan kuće, a potom izvršio samoubojstvo.

Ubijeni u kući bili su usvojitelji i polubrat tridesetšestogodišnjeg napadača koji je živio u Kantonu Schwyz, južno od Ciriha. Svi su bili švicarske nacionalnosti.

Napadačeva supruga i troje djece nisu bili meta napada. Wuerenlingen se nalazi sjeverozapadno od Ciriha, u blizini granice sa Njemačkom i naseljava ga oko 4.500 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close