bez komplikacija

Sve ima sve svoje granice, i vremenske i svake druge

Vijesti / Flash | 17. 02. 2015. u 07:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi ćemo vjerojatno ovih dana razgovarati o federalnoj vlasti i o vlasti na razini BiH i vrlo jasno poručiti da ima sve svoje granice, i vremenske i svake druge. Bojim se da nam nije ostalo previše vremena, poručio je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZBiH Dragan Čović na pitanje u vezi sa nastavkom konstituiranja vlasti u BiH te je istaknuo da je jedini partner s kojim su iz HDZ-a napravili vlast i razgovaraju o vlasti SDA.

Dodao je također da HDZ ima rezultat koji mu daje za pravo da u Federalnoj vladi traži minimalno šest pozicija od 17 i da je to minimum.

''Na razini Vijeća ministara mi smo kazali da hoćemo tri ministarske i četiri zamjeničke pozicije. Ne želim komplicirati ionako dosta kompliciranu situaciju, sačekat ćemo što ko ima kazati u ova naredna dva dana i vrlo jasno izaći pred javnost, poručio je Čović u intervjuu za „Dnevni avaz“.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, u intervjuu za Avaz govorio je o razgovoru s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović tijekom inauguralne svečanosti u Zagrebu te o susretu sa zamjenikom državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Hoytom Brianom Yeeem.Čović je istaknuo kako su poruke izrečene tijekom inauguracije u Zagrebu bile snažne, uravnotežene i da su odgovarale poziciji svih iz BiH koji su bili nazočni.

''Ja sam prokomentirao da naš euroatlantski put ka Bruxellesu vodi preko našeg prvog susjeda Zagreba i da nam se tu može uveliko pomoći. Zadovoljan sam susretima i razgovorom koje smo nas trojica članova Predsjedništva BiH imali s gospođom Grabar-Kitarović. Dobila je poziv od nas trojice da se vrlo brzo susretnemo u Sarajevu, kazao je Čović.

Dodao je kako je sa zamjenikom državnog tajnika (SAD) Hoytom Brianom Yeeem razgovarano o trenutnoj političkoj situaciji, problemima s uspostavom vlasti, te o izjavi koja je nedavno usvojena u Predsjedništvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close