Tik-tak

Šutljivi Izetbegović: Kasnit ćemo

Vijesti / Flash | 18. 12. 2014. u 20:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstituiranje izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini na državnom razini nakon općih izbora kasnit će u odnosu na rokove, ali ne koliko je kasnilo poslije ranijih izbora, rekao je potpredsjednuik SDA Bakir Izetbegović.

Bio je to Izetbegovićev odgovor na na novinarsko pitanje kada se može očekivati konstituiranje novog saziva Vijeća ministara BiH, postavljeno nakon današnje višesatne sjednice stranačkog predsjedništva.

Na toj sjednici je većinom glasova odlučeno da kandidat SDA za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bude Denis Zvizdić, jedan od stranačkih dužnosnika koji je dosad obavljao značajne dužnosti u vlasti Kantona Sarajevo odnosno Federacije BiH.

Izetbegović je i prije te sjednice rekao novinarima da podržava kandidiranje Denisa Zvizdića za novu visoku državnu funkciju zbog njegovog dosadašnjeg vrlo uspješnog vršenja dužnosti u vlasti i stranci.

Procedure nalažu da imenovanje za mandatara za sastav Vijeća ministara treba odobriti Predsjedništvo BiH a potom konačno Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Izetbegović u četvrtak nije bio rječit ni nakon sastanka s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem s kojim je raspravljao o nastavku koalicijske suradnje. Naime, Izetbegović se nije obratio novinarima nakon što je s Komšićem dogovorio kako SDA više neće zapošljavati svoje kadrove u institucijama i javnim poduzećima.

Podsjećamo, sporazum DF-a i Sda bio je pod velikim upitnikom nakon što je Komšićeva stranka objavila kako SDA ne prestaje s upošljavanjem stranačkih kadrova. Dvojica stranačkih čelnika zbog toga su, kako bi spasila suradnju, dogovorila uvođenje u sporazum moratorija na zapošljavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close