EU integracije

Šuica: Stižemo u Sarajevo podržati europsku BiH

Vijesti / Flash | 24. 10. 2014. u 14:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu danas počinje Međunarodna konferencija pod nazivom "Bosna i Hercegovina na prekretnici - Novi pristup euroatlantskim integracijama", koja će trajati do 26. listopada.

Uz potpredsjednicu Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom Dubravku Šuicu, na konferenciji će sudjelovati i veliki broj predstavnika Paneuropskih organizacija iz cijele Europe, predstavnici bh. vlasti, međunarodne zajednice, diplomatskog zbora i akademske zajednice, priopćeno je iz Kluba hrvatskih zastupnika Europske pučke stranke.

"Nakon općih izbora dolazimo u Sarajevo izraziti podršku legitimno izabranim političkim predstavnicima u što skorijem formiranju vlasti. Brzo formiranje vlasti bio bi prvi signal za EU da su političari u BiH postali spremni za pozitivne promjene i europski put što je interesu svih građana Bosne i Hercegovine, ali i EU", rekla je uoči konferencije Šuica.

Konferencija, koju organizira Paneuropska unija Bosne i Hercegovine u suradnji s Fondacijama Konrad Adenauer i Hanns Seidel, kao i u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, završiti će nedjeljnom svetom misom u sarajevskoj katedrali "Srca Isusova", koju će predvoditi biskup banjalučki Franjo Komarica, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close