Kaznena djela

Sudac odlučio: Mjesec dana pritvora za čelnike MUP-a TŽ

Vijesti / Crna Kronika | 17. 05. 2015. u 13:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla, Huso Karić, sinoć je odredio jednomjesečni pritvor za četvoricu u petak uhićenih pripadnika MUP-a TŽ Samira Aljukića, Jasmina Kurtića, Adnana Đulovića i Vedrana Matovića.

Tužiteljica Županijskog tužiteljstva Tuzla, u prijedlogu za određivanje pritvora, navela je da se uhićeni sumnjiče da su kao pripadnici MUP-a TŽ počinili veći broj kaznenih djela.

"Aljukić i Kurtić su osumnjičeni da su, obavljajući različite rukovodne pozicije u MUP-u TŽ u dužem razdoblju, kršeći pravilnike ovog ministarstva, počinili kazneno djelo 'Protuzakonito posredovanje u produženom vremenskom trajanju' u sticaju sa kaznenim djelom 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'.

Matović i Đulović su osumnjičeni da su kao policajci u PS Istok Tuzla počinili kaznena djela 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja', produženo kazneno djelo 'Primanje dara ili drugih oblika koristi' i 'Krivotvorenje službene isprave'", navodi se, između ostalog u prijedlogu za određivanje pritvora.

Inače, Aljukića, Kurtića, Đulovića i Matovića, uhitili su pripadnici Federalne uprave policije, a po nalogu Županijskog tužiteljstva Tuzla. Protiv njih, duže vremensko razdoblje, prikupljani su dokazi o počinjenju kaznenih djela, prenio je 'Dnevni avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close