zbog nedostataka

Sud u Beogradu vratio optužnicu u slučaju 'Srebrenica' zbog nedostataka

Vijesti / Flash | 21. 01. 2016. u 12:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu vratio je tužiteljstvu radi ispravljanja nedostataka optužnicu u slučaju "Srebrenica", podignutu protiv osam bivših pripadnika Centra za obuku Jahorina "iz Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, javlja Tanjug.

U priopćenju suda se precizira da je kazneno vijeće ispitujući optužnicu utvrdilo je da ona nije propisno sastavljena.

Rješenjem od 19. siječnja 2016. godine veće vratilo tužiteljstvu optužnicu, radi ispravljanja uočenih nedostataka u roku od tri dana od dana primitka prijepisa rješenja, navodi se u priopćenju.

Kazneno vanpretresno veće je u listopadu prošle godine tužiteljstvu za ratne zločine bilo vratilo optužnicu radi dopune istrage.

Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je 10. rujna optužnicu protiv Nedeljka Milidragovića, Alekse Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Bore Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni se sumnjiče da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru Kravice "14. srpnja 1995. godine ubili više stotina muslimana''.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice je do sada identificirano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

Kopirati
Drag cursor here to close