Pravosudna mafija

Suci uništavaju tužbe i dokaze!

Vijesti / Flash | 26. 11. 2014. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U pravosuđu BiH pojedini suci uništavaju ili prikrivaju tužbe i druge dokaze iz sudskih spisa i vrše druge povrede zakona, a predsjednik jednog od sudova, u kojem se izvršavaju ova teška kaznena djela, nagrađen je izborom za predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća'', navodi Centar za humanu politiku iz Doboja.

U priopćenju za javnost dobojski Centar navodi kako ''tužitelji odbijaju kazneno gonjenje sudaca i drugih izvršitelja najtežih kaznenih djela, a oštećeni građani nemaju mogućnost putem privatne tužbe zaštititi svoje interese''.

''Doživotne dužnosti sudaca i tužitelja, a odgovornost nikome, vladavina nepravde, koruptivno imenovanje nositelja pravosudnih dužnosti, nezasluženo previsoke plaće, zaštita od kaznenog progona i druge privilegije samo su dio pravosudnog sustava kakav postoji jedino u BiH, koga su kreirali pojedinci iz OHR-a, korumpirani od predstavnika pravosuđa, političke elite i kriminalnih struktura'', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Momir Dejanović.

Navodi se kako se sutkinja Osnovnog suda iz Banja Luke Dragana Kovačević ''uništila ili prikrila tužbu iz sudskog spisa u predmetu 71 0 P 033704 05 P, a sutkinja istog suda Radana Radoja odbila je prijaviti izvršenje ovog kaznenog djela.

''U vrijeme kada su izvršena ova teška kaznena djela, predsjednik suda je bio Milan Tegeltija, sadašnji predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća. Glavni specijalni tužitelj Miodrag Bajić i specijalni tužitelj Sanja Zorić tvrde kako nema indicija da je izvršeno kazneno djelo, iako postoje svi dokazi da je uništena ili prikrivena tužba, da nije prijavljeno kazneno djelo i da su izvršena druga kaznena djela. Osim pojedinačne kaznene odgovornosti sudaca i tužitelja, postoji sumnja da su Milan Tegeltija, Miodrag Bajić, Dragana Kovačević, Radana Radoja, Sanja Zorić i još neki nositelji pravosudnih dužnosti organizirana kriminalna grupa ili dio pravosudne mafije u BiH'', tvrdi se u priopćenju dobojskog Centra za humanu politiku.

Kopirati
Drag cursor here to close