Kome?

Stvari u BiH idu pravim putem, svaki dan će biti bolje

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 19:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Građani trebaju vjerovati u ovu zemlju, boriti se za nju i svakim danom će biti sve bolje", rekao je ćlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović novinarima televizija N1 uoči svečanog prijema povodom Dana državnosti BiH u Predsjedništvu BiH kojem je on domaćin je član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović.

Zbog ranije preuzetih obveza predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, nije prisutan na prijemu, a N1navodi kako ''tradicionalno prilikom obilježavanja Dana državnosti BiH nema člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda''.

"Čestitke svim građanima BiH u zemlji i inozemstvu. Uvijek će biti problema i rješavat ćemo ih. Imamo momentum nakon dugotrajnog reformskog zastoja, vratili smo BiH na put prema EU i NATO. Svi ekonomski pokazatelji su pozitivni. Imamo 20 posto više turista u odnosu na prošlu godinu i svi vitalni parametri su pozitivni", rekao je Bakir Izetbegović za N1.

Naglasio je da stvari u BiH idu pravim putem.Podsjetio je kako se prije nekoliko desetljeća u BiH skromnije živjelo te da je bilo više siromašnih i nezaposlenih, stoga, istaknuo je, sada ne treba zatvarati vrata optimizmu jer svi pokazatelji govore da BiH kreće naprijed, usprkos ratnim devastacijama.

Napomenuo je da su posljednjih godinu dana u BiH napravljeni brojni pomaci, između ostalih, potpisivanje Izjave Predsjedništva BiH o europskoj opredijeljenosti, aktiviranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH Europskoj uniji te usvajanje Reformske agende i novog Zakona o radu u Federaciji BiH.

Dodao je da je oformljena i snažna reformska koalicija na federalnoj i državnoj razini, koja, kako je naglasio, započete reforme odlučno provodi.

Također je podvukao da BDP raste, primjetan je i industrijski rast, posebno rast izvoza, te da je turizam u BiH ove godine zabilježio rast od 28 posto.

Osim toga, dodao je, do 1. studenog ove godine u BiH je zaposleno više od 10.000 ljudi, a takav rast zapošljavanja, naveo je, nije zabilježen u posljednjem desetljeću.

Govoreći o značaju obilježavanja Dana državnosti BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović naglasio je kako trebamo početi jedni druge ohrabrivati na putu ekonomskog rasta, zapošljavanja i privlačenja investicija.

''Prestanimo brojati loše vijesti, njih će uvijek biti. Hajdemo brojati investicije, nove turiste, novootvorena radna mjesta'', poručio je Izetbegović, pozivajući na novi optimizam te ističući da je BiH naša zemlja i da nemamo drugu domovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close